Hendrickje Stoffels

Een lezing/presentatie door Rebekka van Straalen

Begin dit jaar, in maart, had ik al eerder een mijn lezing aangekondigd in het kader van mijn kunstproject; ‘the dying project’. Deze lezing zou plaatsvinden in maart, maar ging helaas niet door. Ik heb hem moeten uitstellen tot nu: september 2020.

Op 19 september geef ik om 13.00 en 15.00 uur een lezing over Hendrickje Stoffels in de grote zaal (boven) van de centrale bibliotheek in Hoorn. Deze lezing valt zogezegd binnen mijn kunstproject ‘the dying project’. Het is de afsluiting van een jaar waarin Hendrickje Stoffels voor mij centraal stond. Ik heb me een jaar lang in haar leven verdiept, haar gangen nagegaan en meerdere kunstwerken aan haar gewijd; waaronder een prentenboek over haar leven.

The dying project is een project waarin ik een podium geef aan een persoon die te vroeg is overleden. In 2019 koos ik voor Hendrickje Stoffels; de derde vrouw van Rembrandt, aangezien zij op 37 jarige leeftijd is overleden en ik dat jaar 37 werd. Dit was mijn eerste connectie met haar.

Ben je benieuwd naar de band die ik met haar heb gesmeed gedurende dat jaar, of gewoon naar haar bijzondere leven? Dan ben je van harte uitgenodigd om zaterdag 19 september bij mijn lezing / boekpresentatie aanwezig te zijn. De entree bedraagt 3,- pp. De bibliotheek heeft zorg gedragen dat iedere bezoeker afstand van elkaar kan houden, het is dus gewenst om je aanwezigheid van tevoren aan te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up